Hotspot #020: Bierfabriek

Het concept van deze Amsterdamse hotspot is simpel: bier, kip en pinda’s. Maar, niet zomaar bier. De Bierfabriek is een kleine brouwerij dat zelf bieren maakt. En naast het brouwen van hun eigen bier, bakken ze brood met het gist van hun huisgebrouwen pils.

Bierpul bij de Bierfabriek in Amsterdam
Bierpul bij de Bierfabriek in Amsterdam

In het café liggen de pinda’s voor het oprapen. Maak je geen zorgen over de hoop schillen die je tijdens het pellen verzamelt: die gooi je hier met een gerust hart en één armveeg van tafel.

Schrik bij binnenkomst dus niet van de met pindaschillen bezaaide vloer de het knisperende geluid ervan onder je zolen.

Naast borrelhappen heb je hier qua eten niet veel keus – maar het ‘boerderij kippetje’ maakt dat meer dan goed. De biologische kip wordt 24 uur gemarineerd in verse kruiden en huisgemaakt bier. Oftewel: zonde om de vegetarische daghap te bestellen.

De Bierfabriek brouwt drie bieren; PUUR, ROSSO en NERO. Alle bevatten een bijzondere smaak, door onder andere de verschillende gebruikte moutsoorten. Begin met een pul PUUR (5,2% Alc.) om je vervolgens eens te wagen aan een wat fruitiger (ROSSO) of meer bitter (NERO) soort.

Ondanks de redelijk grote ruimte, heerst er hier altijd een gezellige en huiselijke sfeer. En als ik de geruchten moet geloven, opent deze hotspot binnenkort een tweede locatie in Leiden!

*TIP: Geef je binnenkort een borrel, of ga je op stap met een grote groep? Reserveer dan een van de taptafels.

*ADRES: Rokin 75, Amsterdam

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *