Hotspot #020: Fa. Speijkervet

Bij deze hotspot in Amsterdam-West kokkerellen ze de hele dag door. Openingstijden? Tot 24:00, up and running. Maar de echte reden om hier eens je knieën onder een gedekte tafel te steken, zijn de specialiteiten en spannende gerechten.

foto 1-2Bij Speijkervet verwerken ze namelijk alle delen van het dier – van kop tot staart. Worst wordt zelf gemaakt en brood zelf gebakken.

Dit is overigens wel een reden om alert te zijn tijdens het moment van bestellen. Het vleesplankje van ‘Het Beest’ is bijvoorbeeld een lekker voorgerecht om te delen. Maar voor je het weet, krijg je Rognon Blanc voorgeschoteld; een Franse vertaling voor schapenballen.

Voor vegetariërs een hel, voor vleesliefhebbers een must-eat. Dus mocht je inmiddels genoeg hebben van die tournedos of kip saté van de hoek, ga hier dan een avondje proeven!

*TIP: Het vleesplankje. En mocht je de schapentestikels niet willen proberen, dan bestel je gewoon wat meer prosciutto.

*ADRES: Admiraal de Ruijterweg 79, Amsterdam

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *