Over 20-Something

Hoi! Welkom op de blog 20-Something! Ik ben Cathelijn, 29 jaar (ook een 20-something, dus) en wonen doe ik (grotendeels) in Amsterdam. Ruim twee jaar geleden zei ik zonder plan mijn vaste baan vaarwel en dat bleek stiekem het beste idee ooit. Naast blogger, ben ik copywriter en co-founder van de startup JOOST. En zoals je misschien wel hebt gemerkt, reis ik in de tussentijd nog al te graag de wereld over. Leuk dat je even een kijkje neemt op mijn blog!

Wait, 20-what?
Je hebt vast wel eens gehoord van het twintiger- en dertigersdillema. Met andere woorden: mensen die ‘last’ hebben van dat ‘seriously-is-dit-het-nou-gevoel?’ Schijnbaar leven wij (de 20-something’s) in een prestatie generatie, waarbij het allemaal niet snel genoeg kan gaan. Snel tevreden zijn we niet, we willen namelijk de hele wereld. Het liefst aan onze voeten. En terwijl je denkt het prima voor elkaar te hebben, rijst plots die prangende vraag: kak, is dit het nou?

insta2100% Millennial
Ja. Hiervoor heb je dus vijf jaar gestudeerd. En naast die onontbeerlijke carrièredrang, is er ook nog die bucketlist die een gat in je achterbroekzak brandt. Iets met een sabbatical of wereldreis. Hoe combineer je dat toch met die vaste baan, huurcontract en kat met verlatingsangst? Nou niet. Je moet het gewoon doen.

Zo boekte ik in de zomer ’16 een ticket geboekt naar Newark International Airport; mij ingeschreven voor courses op de New York University in vakgebieden die mij nog altijd intrigeerden en een betaalbare woonruimte geregeld midden op Manhattan. (Ja, het kan echt!) En, tja, gewoon mijn biezen gepakt, met vast contract en al. (Hoe? nou zo!). Vorig jaar zomer ging ik weer terug om vanaf daar een maand remote te werken. En het was fan-tas-tisch. En zo ga ik regelmatig een maandje naar het buitenland om daar te wonen en werken. Zo was ik in februari nog een maand in Bali en in juni in Italië.

‘Bakkie?’
Benieuwd naar mijn verhalen als zoekende 20-Something? Mijn avonturen op reis? Of  hoe het ondernemen mij afgaat? Don’t worry, ik doe ook elke dag nog maar wat. Maar neem vooral af en toe een kijkje op mijn blog, waar ik schrijf over onderwerpen die mij bezig houden als bijna 30-er.

Nog steeds niet echt een beeld bij? Volg mij dan via Instagram.

LIEFS! ♡

Die 20-nog-wat