Rooftophoppen in New York

Tuinen? Die kom je in New York maar sporadisch tegen. But who cares, als je ook vanaf de torenhoge daken kunt uitkijken over heel de stad? Waar de wereld aan je voeten ligt, letterlijk.

Nadat ik vrijdag einde middag aankwam, en mijn roommates had ontmoet, werd ik uitgenodigd om mee uit eten te gaan naar de ‘crazy Indian.’ Hmm, zonder echt een idee te hebben van wat dat nou precies inhield, hopte ik mee in the cab. Het leek wel Bollywood on steroids daarbinnen, zoveel lichtjes! En als er iemand jarig is, weet je al helemaal niet wat je overkomt. Het restaurant heet Milon en zit op 93, 1st Avenue, New York. Geloof mij, zo’n avondje crazy Indian zou iedereen een keer moeten meemaken. Wat een fantastische hysterie. Oh, en voordeel: je hoeft hier geen 14 dollar voor een wijntje af te tikken, je mag namelijk gewoon je eigen drank meenemen!

Indian

Na nog wat drinks in East Village besloten we naar huis te gaan, waar ik nog even stiekem een sneak peak nam op het dak, waar langzaam de zon alweer opdoemde vanachter de hoge gebouwen. Wat een uitzicht!  Ik zou er bijna elke avond met m’n matje gaan liggen zodat je wakker kunt worden met zo’n view. (Al is dat met mijn slaperige wandelacties misschien niet het beste idee). Ook een ‘etentje in de tuin’, kan hier gewoon op het dak. Jajaja, we hebben natuurlijk ook dakterrassen in Nederland. Nou, hoezee. Dat Nederlandse ‘platte uitzicht’ zal mij vanaf nu toch een partijtje gaan tegenvallen.

washington square

En trouwens, wie wil er nog een tuin wanneer je Central Park hebt? Dé achtertuin van elke New Yorker. En de perfecte spot voor een beetje peace and quiet, now and then. Het is echt waar, toen ik er zaterdag doorheen wandelde, verdwenen plots de toeterende yellow cabs en hustle van de menigte, naar de achtergrond. Het was gewoon – echt – stil. Ook in Washington Square Park kun je overigens prima gaan zitten met een boekje. Of met je vleugel. Zoals deze vent gisteren deed. Ach, waarom ook niet.

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *